Jak vybrat zdravotní ponožky a co jsou jejich přednosti?

Jestliže vás zaujal název tohoto článku, pravděpodobně řešíte potíže spojené s komplikacemi nohou, nebo máte zkrátka radši pohodlí i v botách.

Zdravotní ponožky jsou ideální volbou pro diabetiky a lidi s potížemi, jako je otékání nohou. Zároveň také pro lidi, kteří si zkrátka chtějí dopřát pohodlí i na nohách. V tom případě pro vás přinášíme pár tipů, jak ponožky správně vybrat a jaké jsou jejich výhody.

Zdravotní ponožky

 

Jaké jsou přínosy zdravotních ponožek?

Na trhu je spousta druhů zdravotních ponožek. Například pro diabetiky a osoby s problémy s oběhovým ústrojím jsou nejvhodnější volbou ponožky bez gumičky, která zbytečně nohu neškrtí. Například v takových polofroté ponožkách, se vám zaručeně bude chodit jak po mráčku. Velkou výhodou těchto ponožek je, že mají antibakteriální úpravu, která eliminuje vznik plísní, což je pro diabetiky obzvlášť důležité kvůli zvýšené citlivosti.

Když už se bavíme o té antibakteriální úpravě, ruku v ruce s nimi jdou speciální ponožky pro alergiky a osoby s citlivou pokožkou. Pro ně je nejideálnějším řešením zvolit ponožky z bambusového vlákna nebo Merino vlny. Je to z toho důvodu, že tyto příze nevyvolávají žádnou alergickou reakci, takže s nimi budete mít nohy jak dětskou pokožku.

V neposlední řadě je třeba zmínit, že zdravotní ponožky jsou vhodnou volbou i pro osoby s náročnějším povoláním. Tedy je příjemnější stát celý den v pohodlných botách s ještě pohodlnějšími ponožkami. Při celodenní námaze vám ponožky podpoří správné větrání chodidla a odvádění potu. Tím zamezí nežádoucímu a nepříjemnému zápachu. Obzvlášť tuto funkci splňují Merino vlna a bambusové ponožky. Zároveň je zde na místě sáhnout po ponožkách se zesílenou patou a špicí.

Prohlédněte si všechny typy pánských i dámských zdravotních ponožek od BONASTYLU.

zdravotni-ponozky

Ponožky a jejich funkce společně s naším doporučením ve zkratce:

  • Zdravotní ponožky pro diabetiky by neměly nohu škrtit. Stejně tak jsou vhodné i osoby s problémy s oběhovým ústrojím. Koukněte například na zdravotní ponožky ze 100% bavlny.
  • Zdravotní ponožky pro alergiky musí být s antibakteriální úpravou. Stejně tak i zdravotní ponožky pro citlivou pokožku. Doporučujeme koupi bambusových ponožek nebo ponožek z Merino vlny.
  • Zdravotní ponožky pro náročné povolání jsou díky skvělé filtraci jednoznačně dobrou volbou při fyzicky vytíženějších situacích. Výborně se hodí ponožky se zesílenou patou a špicí. Případně neuděláte chybu, když zvolíte Merino vlnu nebo bambusové ponožky.

 

Proč jsou tak super?

Ať už je důvod pořízení zdravotnických ponožek jakýkoliv, jejich exkluzivita spočívá v pár základních vlastnostech. Mezi ně patří široký lem ponožek, který se krásně rozprostře po celé ploše, zároveň ponožky nikdy nohu neškrtí. Volný zdravotní lem na nohách dobře drží a nesklouzává z nohy. Důležitá vlastnost je i antibakteriální úprava, kterou zajišťuje již zmíněná Merino vlna a bambus. Nicméně je vždy dobré mít pár nebo dva doma v šuplíku.